CIASTO NA OKOŁO 4 PORCJE ( 10 NALEŚNIKÓW )
- 100 GRAM MĄKI PSZENNEJ
 - 2 DUŻE JAJKA
 - 1 ŁYŻKA CUKRU
 - SZCZYPTA SOLI
 - 40 GRAM ROZTOPIONEGO MASŁA LUB 5 ŁYŻEK OLIWY
 - 250 ML MLEKA
 
DODATKI:
- 2 DUŻE POMIDORY
 - 4 ZĄBKI CZOSNKU
 - OLIWKI
 - SER MOZZARELLA
 - ŚWIEŻA BAZYLI I PIETRUSZKA DO PRZYPRAWIENIA I OZDOBY
 - PRZYPRAWA DO SPAGHETTI CARBONARA "KAMIS"
 - PRZYPRAWA DO POMIDORÓW "KAMIS"
 - 3 ŁYŻKI OLIWY
 
WYKONANIE:
- SKŁADNIKI NA CIASTO WYMIESZAĆ DOKŁADNIE NA GŁADKĄ MASĘ I ODSTAWIĆ DO LODÓWKI NA OKOŁO 30 MINUT.
 - POMIDORY KROIMY NA OSIEM CZĘŚCI I USUWAMY GNIAZDA NASIENNE. CZOSNEK OBIERAMY I KROIMY DROBNO.
 - OLIWKI KROIMY W PLASTERKI BĄDŹ ZOSTAWIAMY W CAŁOŚCI.
 - WRZUCAMY WSZYSTKO DO MISKI DOPRAWIAMY PRZYPRAWAMI OD FIRMY KAMIS, KTÓRE ŚWIETNIE PASUJĄ DO TEGO DANIA ( SĄ SPECJALNIE STWORZONE DO DAŃ WŁOSKICH ), POLEWAMY OLIWĄ - MIESZAMY I PODSMAŻAMY OKOŁO 2 MINUT NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI I ZOSTAWIAMY WSZYSTKO NA NIEJ AŻ DO USMAŻENIA NALEŚNIKÓW.
 
- ZACZYNAMY SMAŻYĆ NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI.
 - PO USMAŻENIU ZWIJAMY NALEŚNIKI W RULON I KROIMY NA 1 CENTYMETROWE PASKI.
 - UKŁADAMY NA TALERZU I DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANYCH.
 - NA KONIEC KRUSZYMY MOZZARELLĘ I DEKORUJEMY ŚWIEŻĄ PIETRUSZKĄ I BAZYLIĄ.
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz