czwartek, 26 września 2013

JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

SKŁADNIKI:
  • SZKLANKA MĄKI DO NALEŚNIKÓW "LUBELLA"
  • 1 SZKLANKA MLEKA
  • 2 JAJKA
  • SZCZYPTA SODY
  • CUKIER PUDER OKOŁO 2 ŁYŻEK

NADZIENIE:
  • 4 - 5 DUŻYCH JABŁEK
  • CYNAMON
  • IMBIR

WYKONANIE:
  • PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NALEŚNIKOWE ( DOŚĆ GĘSTE ) - WSYPAĆ WSZYSTKIE SKŁADNIKI I MIKSUJĄC NA GŁADKĄ MASĘ.
  • JABŁKA KROIMY W GRUBE PLASTERKI I POSYPUJEMY CYNAMONEM I IMBIREM.
  • PLASTERKI JABŁKA ZANURZAMY W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM I SMAŻYMY NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI W GŁĘBOKIM OLEJU ( AŻ SIĘ ZARUMIENIĄ ).
  • NALEŚNIKOWE JABŁKA KŁADZIEMY NA TALERZ I POSYPUJEMY CUKREM PUDREM BĄDŹ CYNAMONEM.
  • MOŻEMY DODAĆ LODY ŚMIETANKOWE.