niedziela, 5 maja 2013

NALEŚNIK Z CAMEMBERT I ŻURAWINĄ

SKŁADNIKI:
CIASTO NALEŚNIKOWE WEDŁUG PRZEPISU 
NA NALEŚNIKI TRADYCYJNE (<= KLIKNIJ W LINK) 
4 PORCJE

NADZIENIE:
  • ŻURAWINA MARKI "SANTE"
  • 4 ŁYŻKI MIODU
  • SOK Z 1/2 CYTRYNY
  • SER CAMEMBERT
  • 1 JAJKO
  • OLEJ ROŚLINNY DO SMAŻENIA

WYKONANIE:
  • USMAŻ NALEŚNIKI I ODŁÓŻ NA BOK.
  • NA ROZGRZANA PATELNIĘ WLEJ MIÓD I POCZEKAJ AŻ SIĘ PODGRZEJE (DO MOMENTU GDY POJAWIĄ SIĘ BĄBELKI) WSYP ŻURAWINĘ, WLEJ SOK Z CYTRYNY, WYMIESZAJ I PRZEŁÓŻ NA PAPIER DO PIECZENIA - ZOSTAW DO OSTUDZENIA.
  • WEŹ NALEŚNIKI I DODAJ SER CAMEMBERT ( MOŻESZ DODAĆ ŻURAWINĘ - NIE TĄ Z MIODEM ! ).
  • ZŁÓŻ W KWADRATY LUB TRÓJKĄTY.
  • W ROZMĄCONYM JAJKU OBTOCZ NALEŚNIKI I PODSMAŻ NA ROZGRZANEJ PATELNI Z OLEJEM ROŚLINNYM ( OKOŁO 6-8 ŁYŻEK ).
  • NA KONIEC POSYP ŻURAWINĄ Z MIODEM. 
  • IDEALNY NALEŚNIK NA PRZEKĄSKĘ.