środa, 12 listopada 2014

...czasem o Mnie coś napiszą

Tak dziś piszą o Mnie na Facebook'u

"Dziś swoje Kuchenne Przeboje zgłasza Szymon z Pimp My Pancakes. Obecność Szymona na naszym profilu zachęciła nas do zadania Wam pytania: jaki był najlepszy deser, zrobiony przez mężczyznę, który wspominacie do dziś? "


No właśnie lubicie naleśniki... ha ha to na pewno :)                ale z czym....?!?!?!




NALEŚNIK we WŁOSKIM LESIE

Przepis powstał z inspiracji ( i na konkurs ) firmy IGLOTEX.

Z kilku produktów, które dostałem wybrałem "Warzywa na patelnię po Włosku". Mam nadzieje, że się Wam spodoba i zagłosujecie pod tym linkiem:

https://www.facebook.com/Iglotex/app_133696533402323?pnref=story !!!



SKŁADNIKI na naleśniki:
  • SZKLANKA MLEKA
  • 1/2 SZKLANKI WODY MINERALNEJ GAZOWANEJ
  • 1 i 1/2 SZKLANKI MĄKI
  • SZCZYPTA SOLI
  • SZCZYPTA SODY OCZYSZCZONEJ
  • 2 JAJKA
  • OLEJ DO SMAŻENIA
SOS:
  • 1/3 WARZYW ( z opakowania )
  • ŁYŻKA ŚMIETANY
  • SÓL
  • PIEPRZ
  • BAZYLIA SUSZONA
DODATKI:
  • reszta WARZYW IGLOTEX
  • PRZYPRAWA DOŁĄCZONA DO OPAKOWANIA
  • 2 ŁYŻKI OLIWY

WYKONANIE:
  • NA SAM POCZĄTEK ODMRAŻAMY WARZYWA.
  • TERAZ PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA NALEŚNIKI. MIESZAMY ZE SOBA WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA GŁADKĄ MASĘ I ODSTAWIAMY NA 15 MINUT.
  • SOS - WARZYWA GOTUJEMY NA PARZE DO MIĘKKOŚCI . NASTĘPNIE BLENDUJEMY Z RESZTĄ SKŁADNIKÓW. PODGRZEWAMY PRZED PODANIEM.
  • RESZTĘ WARZYW PODSMAŻAMY NA OLIWIE I DOPRAWIAMY PRZYPRAWĄ.
  • W TYM SAMYM CZASIE SMAŻYMY NALEŚNIKI. WIELKOŚĆ I KSZTAŁT ZALEŻY TYLKO OD WASZEJ FANTAZJI.
  • WSZYSTKO UKŁADAMY NA TALERZU I ZAJADAMY !!! MOŻEMY RÓWNIEŻ USMAŻYĆ DUŻE TRADYCYJNE NALEŚNIKI I WSZYSTKO ZAWINĄĆ W RULON.