CIASTO NA NALEŚNIKI: WYMIESZAĆ WSZYSTKO NA GŁADKĄ MASĘ. SMAŻYĆ NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI I ODŁOŻYĆ NA BOK DO OSTUDZENIA.
RABARBAR UMYĆ I POKROIĆ NA KAWAŁECZKI ( BEZ TWARDYCH KOŃCÓWEK ).
JABŁKA OBRAĆ I POKROIĆ W PLASTERKI.
DO GŁĘBOKIEJ PATELNI WRZUCIĆ RABARBAR, JABŁKA, CUKIER I ZALAĆ SOKIEM POMARAŃCZOWYM. DOPROWADZIĆ DO WRZENIA I GOTOWAĆ AŻ RABARBAR BĘDZIE MIĘKKI, A CAŁOŚĆ ZGĘSTNIEJE.
GOTOWYM RABARBAREM Z JABŁKAMI SMAROWAĆ NALEŚNIKI, ZWINĄĆ I POSYPAĆ CUKREM PUDREM.
SKŁADNIKI NA CIASTO MIESZAMY NA GŁADKĄ MASĘ I SMAŻYMY NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI I ODSTAWIAMY DO OSTUDZENIA.
GOTUJEMY RYŻ ( WEDŁUG INSTRUKCJI NA OPAKOWANIU ).
KROIMY PAPRYKĘ, CHILLI I LIŚCIE MIĘTY ORAZ BAZYLI.
WLEWAMY OLIWĘ NA PATELNIĘ I WYCISKAMY CZOSNEK. SMAŻYMY OKOŁO 1 MINUTY DODAJEMY PAPRYKĘ, CHILLI I ZIOŁA ( ALE NIE WSZYSTKIE ) - PO NASTĘPNEJ MINUCIE WRZUCAMY UGOTOWANY I ODCEDZONY RYŻ NA TĄ SAMĄ PATELNIĘ I NADAL PODGRZEWAĆ PRZEZ OKOŁO 1 - 2 MINUTY.
NASTĘPNIE DODAJEMY 2 ROZTRZEPANE JAJKA I MIESZAMY AŻ SIĘ JAJKA ZETNĄ.
WYCISKAMY SOK Z CYTRYNY.
NAKŁADAMY PO RÓWNO NA NALEŚNIKI ZWIJAMY W RULON I POSYPUJEMY RESZTĄ ZIÓŁ.