środa, 28 listopada 2012

NALEŚNIKI KOKOSOWE Z ANANASEM I PAPAJĄ

SKŁADNIKI:

  • 250 - 350 ML MLEKA KOKOSOWEGO ( LUB ŚMIETANKI KOKOSOWEJ )
  • 2 ŁYŻECZKI CUKRU PUDRU
  • 80 GR MIĄŻSZU KOKOSOWEGO
  • 2 ŁYŻKI BRĄZOWEGO CUKRU
  • 100 GR MĄKI RYŻOWEJ
  • 1 JAJKO
  • SZCZYPTA SOLI
  • 1 DUŻY ANANAS
  • PAPAJA (MOŻE BYĆ Z PUSZKI)
  • WIÓRKI KOKOSOWE I MIGDAŁY
  • CYNAMON

WYKONANIE:
  • MLEKO KOKOSOWE LUB ŚMIETANKĘ UTRZEĆ MIKSEREM Z CUKREM PUDREM.
  • ROZŁUPAĆ KOKOSA ( WODĘ ZOSTAWIĆ ). Z MIĄŻSZU ODKROIĆ CIEMNĄ SKÓRKĘ I ROZDROBNIĆ NP. W MŁYNKU DO KAWY NA GŁADKĄ MASĘ.
  • ODMIERZYĆ 80 GR I WYMIESZAĆ Z BRĄZOWYM CUKREM, MĄKĄ RYŻOWA  NASTĘPNIE DODAĆ JAJKO, WODĘ KOKOSOWĄ I SÓL - ZMIKSOWAĆ, ABY UZYSKAĆ MASĘ KONSYSTENCJI CIASTA NALEŚNIKOWEGO.
  • OBRAĆ ANANASA, POKROIĆ NA KAWAŁKI.
  • NALEŚNIKI SMAŻYĆ Z OBU STRON.
  • NAŁÓŻ  NA NALEŚNIKI ANANASA, PAPAJĘ I DODAJ UBITA ŚMIETANĘ KOKOSOWĄ.
  • POSYP WIÓRKAMI KOKOSOWYMI, CYNAMONEM I MIGDAŁAMI