CIASTO Z PRZEPISU NA 
NALEŚNIKI TRADYCYJNE (<=KLIKNIJ LINK)
 - NAPÓJ ORYGINALNY OD "ALPRO" ZAMIAST MLEKA !
 - DODATKOWO DO CIASTA DOSYPAĆ 1 ŁYŻKĘ PROSZKU DO PIECZENIA.
 - UŻYWAMY MĄKI LUBELLA DO NALEŚNIKÓW
 
NADZIENIE:
- SZKLANKA JARZĘBINY
 
UMYTEJ I OSUSZONEJ  - NAJLEPIEJ ZEBRANEJ Z DALA OD ULICY W PRZECIWNYM WYPADKU PORZĄDNIE JĄ UMYJCIE !!! 
JARZĘBINA POWINNA BYĆ ZMROŻONA NAJLEPIEJ PRZEZ CAŁĄ NOC, ALE MOŻECIE WŁOŻYĆ JĄ DO ZAMRAŻARKI NA OKOŁO GODZINKĘ LUB DWIE :)
- 1 - 2 JABŁKA
 - 1 ŁYŻECZKA CHILLI PIEPRZ CAYENNE "KAMIS"
 - 1 ŁYŻECZKA IMBIRU "KAMIS"
 - 1 ZĄBEK CZOSNKU
 - 2 ŁYŻKI CUKRU
 - 1/3 SZKLANKI WODY
 
- GRZYBY LEŚNE ( W ZALEŻNOŚCI OD ILOŚCI NALEŚNIKÓW ) - UMYTE I OSUSZONE
 - 2 ŁYŻKI MASŁA
 
WYKONANIE:
- NA JEDNEJ PATELNI SMAŻYMY NALEŚNIKI ( MAŁE OKOŁO 8 - 10 CM ) I ODKŁADAMY NA BOK, A NA DRUGIEJ PATELNI RÓWNOCZEŚNIE SMAŻYMY NA MAŚLE GRZYBKI PRZEZ 5 MINUT I ZOSTAWIAMY NA PATELNI.
 
- DO RONDELKA WRZUCAMY JARZĘBINĘ, 1 ZĄBEK CZOSNKU, 2 ŁYŻKI CUKRU I ZALEWAMY WODĄ. JAK ZACZNIE WRZEĆ WRZUCAMY OBRANE I POKROJONE W PASECZKI JABŁKA I WSYPUJEMY CHILLI ORAZ IMBIR FIRMY "KAMIS"- GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU AŻ WSZYSTKO ZMIĘKNIE.
 
- ROBIMY WARSTWOWEGO NALEŚNIKA Z GRZYBAMI I POLEWAMY SOSEM Z JARZĘBINY.
 
cudownie się prezentują!
OdpowiedzUsuń