CIASTO NA OKOŁO 10 MAŁYCH NALEŚNIKÓW
- 200 ML MLEKA
 - SZKLANKA MĄKI
 - SZCZYPTA SOLI
 - 2 JAJKA
 - SZCZYPTA SODY OCZYSZCZONEJ
 - POSIEKANY ŚWIEŻY ROZMARYN ( LISTKI Z DWÓCH GAŁĄZEK )
 - ŁYŻKA CHILLI PIEPRZ CAYENNE "KAMIS"
 - 1/2 PAPRYCZKI CHILLI POSIEKANEJ NA DROBNO
 - 3 ŁYŻKI OLIWY
 
- POSIEKANA W ZAPAŁKĘ - ŚWIERZA CUKINIA
 
SOS:
- 2 POMIDORY
 - SZCZYPTA SOLI
 - LISTKI Z GAŁĄZKI ROZMARYNU
 - SZCZYPTA PIEPRZU
 - 2 ZĄBKI CZOSNKU
 
WYKONANIE:
- SKŁADNIKI NA CIASTO DOKŁADNIE MIESZAMY ZE SOBĄ I NA KONIEC DOSYPUJEMY CUKINIĘ I JESZCZE RAZ MIESZAMY ŻEBY WSZYSTKO SIĘ POŁĄCZYŁO W CAŁOŚĆ.
 
- SOS: WSZYSTKIE SKŁADNIKI WRZUCAMY DO BLENDERA I MIKSUJEMY NA PAPKĘ.
 
- ROZGRZEWAMY PATELNIĘ I SMAŻYMY NALEŚNIKI NA ZŁOTY KOLOR Z OBU STRON.
 - POLEWAMY SOSEM I SMACZNEGO.
 - DLA LUBIĄCYCH OSTRE POTRAWY DODATKOWO POSYPAĆ CHILLI PIEPRZ CAYENNE "KAMIS".
 - SZYBKO, PROSTO I OSTRO.
 
Ja bardzo lubię na ostro;)
OdpowiedzUsuńI mam w posiadaniu ten pieprz.
takie naleśniki dla odważnych! :D
OdpowiedzUsuń