CIASTO NA OKOŁO 10 SZTUK
- 1 1/2 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ
 - 2 ŁYŻECZKI CUKRU
 - SZCZYPTA SOLI
 - 3 JAJKA
 - 3 SZKLANKI MELKA
 - 2 ŁYŻECZKI EKSTRAKTU WANILIOWEGO
 - SZCZYPTA CYNAMONU, IMBIRU, KARDAMONU I GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ FIRMY "KAMIS"
 
- OLEJ RZEPAKOWY "RAPSO" DO SMAŻENIA.
 
WYKONANIE:
- WSYPAĆ SUCHE SKŁADNIKI DO MISKI I WYMIESZAĆ.
 - UBIĆ JAJKA, DODAĆ MLEKO I EKSTRAKT WANILIOWY.
 - NASTĘPNIE POŁĄCZYĆ SUCHE I MOKRE SKŁADNIKI W JEDNĄ MASĘ BEZ GRUDEK.
 
- ROZGRZAĆ PATELNIĘ I PRZESMAROWAĆ OLEJEM "RAPSO".
 - WYLEWAĆ NIEWIELKĄ ILOŚĆ CIASTA I SMAŻYĆ CIENIUTKIE NALEŚNIKI.
 
- SMAROWAĆ DŻEMEM I PODAWAĆ Z OWOCAMI.
 - PYSZNIE SMAKUJE RÓWNIEŻ Z JABŁKAMI SMAŻONYMI NA MAŚLE.
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz