NADZIENIE:
- 1 CUKINIA
 - 2 ZĄBKI CZOSNKU
 - SZCZYPTA SOLI I PIEPRZU
 - PRZYPRAWA GRILL KLASYCZNY KAMIS
 
- 3 ŁYŻKI MUSZTARDY
 - 1 ŁYŻKA PIEPRZU
 - 4 ŁYŻKI OLIWY
 - 1/2 SZKLANKI ŚWIEŻEJ MIĘTY
 - 1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY
 - SER FETA LUB MOZZARELLA
 - POMIDOR
 - 1 - 2 PAPRYCZKA CHILLI
 
WYKONANIE:
- SKŁADNIKI NA CIASTO PRZYRZĄDZAMY WEDŁUG PRZEPISU -> LINK TUTAJ.
 
- CUKINIE POKROIĆ W PLASTRY GRUBOŚCI OKOŁO 1 CM I NATRZEĆ CZOSNKIEM, SOLĄ I PIEPRZEM - POLAĆ 1 ŁYŻKĄ OLIWY I SOLIDNIE DOPRAWIĆ PRZYPRAWĄ GRILLOWĄ KAMIS - ODSTAWIĆ.
 
- DO MISKI DAJEMY MUSZTARDĘ - MIESZAMY JA Z PIEPRZEM, OLIWĄ I SOKIEM Z CYTRYNY - MIESZAMY.
 
- ZACZYNAMY SMAŻYĆ NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI, A NA DRUGIEJ PATELNI ( GRILLOWEJ ) SMAŻYMY CUKINIE Z OBU STRON OKOŁO 3 - 5 MINUT ( Z KAŻDEJ STRONY NA MAŁYM OGNIU ).
 
- NA NALEŚNIKACH UKŁADAMY CUKINIE I RESZTĘ SKŁADNIKÓW - WEDŁUG WŁASNEJ INWENCJI TWÓRCZEJ ;)
 - DEKORUJEMY MIĘTĄ I BAZYLIĄ.
 
Z cukinią jeszcze nie próbowałam, z wytrawnych raczej wybieram szpinak, ale chyba czas to zmienić :>
OdpowiedzUsuń