CIASTO NA OKOŁO 10 - 12 NALEŚNIKÓW
- 50 GRAM ROZTOPIONEGO MASŁA
 - 300 GRAM MĄKI
 - 3 JAJKA
 - 3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
 - 2 ŁYŻKI OLEJU SŁONECZNIKOWEGO
 - 500 ML MLEKA
 
POLEWA:
- 500 GRAM MALIN
 - 8 ŁYŻEK CUKRU
 - 1 ŁYZKA MASŁA
 - ŁYŻECZKA STARTEGO CYNAMONU "KAMIS"
 - 1/2 ŁYŻECZKI GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ "KAMIS"
 - 1/3 SZKLANKI GĘSTEGO SYROPU LUB SOKU MALINOWEGO
 
WYKONANIE:
- WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA CIASTO NALEŚNIKOWE MIESZAMY MIKSEREM NA GŁADKĄ MASĘ BEZ GRUDEK I ODSTAWIAMY NA 10 - 15 MINUT DO LODÓWKI.
 
- NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI SMAŻYMY NALEŚNIKI NA ZŁOTY KOLOR.
 - RÓWNOCZEŚNIE STARAMY SIĘ PRZYGOTOWAĆ POLEWĘ.
 
- NA MAŁEJ PATELNI ROZTAPIAMY CUKIER Z MASŁEM I DOLEWAMY SYROP/SOK Z MALIN I DOPRAWIAMY CYNAMONEM I STARTĄ GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ OCZYWIŚCIE OD FIRMY KAMIS.
 - PO OKOŁO 2 MINUTACH DORZUCAMY MALINY I PODGRZEWAMY CAŁOŚĆ PRZEZ OKOŁO MINUTĘ.
 
- NALEŚNIKI SKŁADAMY W TRÓJKĄTY I POLEWAMY POLEWĄ MALINOWĄ.
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz