poniedziałek, 22 kwietnia 2013

NALEŚNIKI Z BUDYNIEM, BANANAMI I MUSLI

SKŁADNIKI:
CIASTO NA OKOŁO 6 - 8 SZTUK
  • 1 SZKLANKA MĄKI
  • 2 JAJKA
  • SZKLANKA MLEKA
  • 2 ŁYŻKI CUKRU TRZCINOWEGO
  • 2 ŁYŻKI ROZTOPIONEGO MASŁA

NADZIENIE:
  • 1 TOREBKA BUDYNIU WANILIOWEGO
  • 1 ŁYŻKA CUKRU TRZCINOWEGO
  • 2 BANANY
  • ANANAS 
  • MUSLI TRADYCYJNE "SANTE"

WYKONANIE:
  • NALEŚNIKI: WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZMIKSOWAĆ I ODSTAWIĆ NA 20 MINUT. PRZED SMAŻENIE JESZCZE RAZ ZMIKSOWAĆ.
  • SMAŻYĆ NA ROZGRZANEJ PATELNI BEZ TŁUSZCZU I ODSTAWIĆ NA BOK DO OSTUDZENIA.
  • NADZIENIE: BANANY POKROIĆ W PLASTERKI, ROZŁOŻYĆ NA FORMIE DO PIECZENIA POSYPAĆ CUKREM TRZCINOWYM I WSADZIĆ DO PIEKARNIKA NA OKOŁO 10 MINUT ( TEMPERATURA PIECA OKOŁO 200'C ).
  • ANANASA POKROIĆ W PLASTERKI - MOŻE BYĆ ANANAS Z PUSZKI
  • W MIĘDZYCZASIE PRZYGOTOWAĆ BUDYŃ - JAK NA OPAKOWANIU.
  • NA OSTUDZONE NALEŚNIKI SYPIEMY PO 2 ŁYŻKI MUSLI, KŁADZIEMY ANANASA I POLEWAMY BUDYNIEM, A NA BUDYŃ KŁADZIEMY UPIECZONE BANANY I SKŁADAMY NALEŚNIKI NA PÓŁ.
  • POSYPUJEMY MUSLI.




3 komentarze: