CIASTO NA OKOŁO 6 SZTUK
- 1 JAJKO
 - 200 ML MLEKA KOKOSOWEGO
 - 200 GRAM MĄKI
 - SZCZYPTA SOLI
 - 1 ŁYŻECZKA CUKRU
 - 1/2 SZKLANKI ZMIELONYCH MUSLI "SANTE"
 
NADZIENIE:
- 2 BIAŁKA JAJEK
 - 1/2 SZKLANKI WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
 - SZCZYPTA SOLI
 - 1/2 SZKLANKI CUKRU
 
WYKONANIE:
- SKŁADNIKI NA CIASTO MIKSUJEMY ZE SOBĄ NA GŁADKĄ MASĘ I SMAŻYMY NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI - ODKŁADAMY NA BOK.
 
- JABŁKA KROIMY W PASECZKI, KOKOSA UCIERAMY NA WIÓRKI.
 - PRZYGOTOWUJEMY PIANKĘ KOKOSOWĄ - BIAŁKA ZE SZCZYPTĄ SOLI UCIERAMY I DODAJEMY POWOLI CUKIER I WIÓRKI KOKOSOWE. UCIERAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ.
 
- NA NALEŚNIKI UKŁADAMY JABŁKA POSYPUJEMY KOKOSEM - NAKŁADAMY PIANKĘ KOKOSOWĄ, DODAJEMY JEDNĄ ŁYŻKĘ MUSLI I ZWIJAMY W STOŻEK.
 - WKŁADAMY DO PIEKARNIKA ROZGRZANEGO DO 180 - 200' STOPNI NA 5 - 8 MINUT AŻ PIANKA SIĘ ZETNIE.
 
- MUS: JABŁKO, BANAN I CYNAMON MIKSUJEMY W BLENDERZE I POLEWAMY PO NALEŚNIKACH.
 
Wow, to dopiero pomysł! Bardzo mi się podoba, i nawet mam to musli! Muszę kiedyś zrobić takie naleśniki :)
OdpowiedzUsuńmniam z pianką kokosową -ekstra !!
OdpowiedzUsuńnaleśnikowe szaleństwo ;) uwielbiam !!