piątek, 26 kwietnia 2013

PANCAKES Z KREMEM CYTRYNOWYM I JAGODAMI GOJI

SKŁADNIKI:
CIASTO Z PRZEPISU NA AMERYKAŃSKIE
PANCAKES (<= KLIKNIJ LINK)
  • JAGODY GOJI "SANTE"
  • KILKA ŁYŻEK MIODU

NADZIENIE:
  • 3 CYTRYNY
  • 150 GRAM CUKRU PUDRU
  • ŁYŻKA CUKRU WANILIOWEGO
  • 1 ŁYŻKA MASŁA
  • 2 JAJKA
  • 3 ŁYŻKI ŻELATYNY

WYKONANIE:
  • SMAŻYMY NALEŚNIKI I ODKŁADAMY DO OSTUDZENIA.
  • PRZYGOTOWUJEMY NADZIENIE: ŻÓŁTKA UCIERAMY Z CUKREM PUDREM I CUKREM WANILIOWYM AŻ UZYSKAMY JEDNOLITĄ MASĘ.
  • DODAJEMY STARTĄ SKÓRKĘ Z 1 CYTRYNY I SOK Z 2 POZOSTAŁYCH CYTRYN. MIESZAMY, A NASTĘPNIE GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU PRZEZ 5 MINUT.
  • ŻELATYNĘ ROZPUSZCZAMY W GORĄCEJ WODZIE I DODAJEMY DO MASY. DOKŁADNIE MIESZAMY.
  • DODAJEMY MASŁO.
  • BIAŁKA UBIJAMY ZE SZCZYPTA SOLI NA SZTYWNĄ PIANĘ I DODAJEMY DO MASY.
  • WKŁADAMY DO LODÓWKI NA OKOŁO GODZINĘ.
  • NAKŁADAMY MASĘ NA NALEŚNIKI I POSYPUJEMY JAGODAMI GOJI I POLEWAMY MIODEM.
  • MOŻEMY POSYPAĆ STARTĄ SKÓRKĄ Z CYTRYNY







1 komentarz: