piątek, 2 listopada 2012

NALEŚNIKI Z PORAMI I WIEJSKIM SERKIEM

SKŁADNIKI:
CIASTO JAK NA NALEŚNIKI TRADYCYJNE (<= KLIKNIJ LINK)
  • 3 ŁYŻKI MASŁA
  • 1 ŁYŻKA OLEJU ROŚLINNEGO
  • 200 GRAM PORÓW POKROJONYCH W PLASTERKI
  • SÓL I PIEPRZ
  • 2 ŁYŻKI POSIEKANEGO SZCZYPIORKU
  • 150 GRAM BIAŁEGO WIEJSKIEGO SERA (SEREK KOZI)
  • 1-2 ZĄBKI CZOSNKU
  • 1 MAŁA ŻÓŁTA PAPRYKA
  • 1 CEBULA 

WYKONANIE:
  • USMAŻYĆ NALEŚNIKI I ODŁOŻYĆ.
  • NA PATELNI ROZTOPIĆ MASŁO WRAZ Z OLEJEM ROŚLINNYM, DODAĆ PORY, PAPRYKĘ, CEBULĘ, DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM. PRZYKRYĆ POKRYWKĄ LUB FOLIĄ ALUMINIOWĄ I DUSIĆ OKOŁO 10 MINUT, AŻ ZMIĘKNĄ (NIE DOPUŚCIĆ DO PRZYPALENIA), DODAĆ SZCZYPIOREK I PRZECIŚNIĘTY CZOSNEK, WSZYSTKO WYMIESZAĆ.
  • PORY, A NASTĘPNIE SER WIEJSKI ROZŁOŻYĆ PO RÓWNO NA NALEŚNIKI I ZŁOŻYĆ W TRÓJKĄTY.
  • PODGRZAĆ CAŁOŚĆ NA PATELNI (NA MAŁYM OGNIU) I PODAWAĆ OD RAZU.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz