CIASTO JAK NA NALEŚNIKI TRADYCYJNE (<= KLIKNIJ LINK)
- 3 ŁYŻKI MASŁA
 - 1 ŁYŻKA OLEJU ROŚLINNEGO
 - 200 GRAM PORÓW POKROJONYCH W PLASTERKI
 - SÓL I PIEPRZ
 - 2 ŁYŻKI POSIEKANEGO SZCZYPIORKU
 - 150 GRAM BIAŁEGO WIEJSKIEGO SERA (SEREK KOZI)
 - 1-2 ZĄBKI CZOSNKU
 - 1 MAŁA ŻÓŁTA PAPRYKA
 - 1 CEBULA
 
WYKONANIE:
- USMAŻYĆ NALEŚNIKI I ODŁOŻYĆ.
 - NA PATELNI ROZTOPIĆ MASŁO WRAZ Z OLEJEM ROŚLINNYM, DODAĆ PORY, PAPRYKĘ, CEBULĘ, DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM. PRZYKRYĆ POKRYWKĄ LUB FOLIĄ ALUMINIOWĄ I DUSIĆ OKOŁO 10 MINUT, AŻ ZMIĘKNĄ (NIE DOPUŚCIĆ DO PRZYPALENIA), DODAĆ SZCZYPIOREK I PRZECIŚNIĘTY CZOSNEK, WSZYSTKO WYMIESZAĆ.
 - PORY, A NASTĘPNIE SER WIEJSKI ROZŁOŻYĆ PO RÓWNO NA NALEŚNIKI I ZŁOŻYĆ W TRÓJKĄTY.
 - PODGRZAĆ CAŁOŚĆ NA PATELNI (NA MAŁYM OGNIU) I PODAWAĆ OD RAZU.
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz