środa, 29 maja 2013

MISECZKI NALEŚNIKOWE Z CZEKOLADOWYM NADZIENIEM

SKŁADNIKI:
CIASTO NA OKOŁO 10 - 12 MISECZEK
  • 1 SZKLANKA MLEKA
  • 2 ŻÓŁTKA
  • 200 GRAM MĄKI
  • 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
  • 3 - 4 ŁYŻKI KWAŚNEJ ŚMIETANY
  • OLEJ DO SMAŻENIA

NADZIENIE:
  • 1 SZKLANKA POKROJONEJ CZEKOLADY ( JAKĄ LUBICIE TAKA WEŹCIE )
  • ORZECHY WŁOSKIE
  • CUKIER PUDER
  • DESER CZEKOLADOWY "ALPRO"
  • DESER WANILIOWY "ALPRO"
  • LISTKI MIĘTY

WYKONANIE:
  • MLEKO, ŚMIETANĘ I ŻÓŁTKA WYMIESZAĆ - DODAĆ MĄKĘ, CUKIER PUDER I WYMIESZAĆ TRZEPACZKĄ.
  • CIASTO MUSI BYĆ GĘSTE.
  • W RONDELKU ROZGRZAĆ OLEJ OKOŁO 2 SZKLANEK.
  • WSIĄŚĆ MAŁĄ CHOCHELKĘ I ROZGRZAĆ JĄ W OLEJU - NASTĘPNIE ZANURZYĆ W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM I TAK OBLEPIONA CIASTEM WŁOŻYĆ DO GORĄCEGO OLEJU.
  • GDY CIASTO SIĘ USMAŻY WYJĄĆ I ODSĄCZYĆ Z TŁUSZCZU.
  • WYSTUDZONE MISECZKI NADZIAĆ DESEREM, ORZECHAMI, POSYPAĆ CZEKOLADĄ I CUKREM PUDREM.
  • UDEKOROWAĆ LISTKAMI MIĘTY.







1 komentarz:

  1. ciekawe, ciekawe!:) pięknie się prezentuję, tylko jeden minus tluściutkie są na pewno :)

    OdpowiedzUsuń