CIASTO Z PRZEPISU NA 
AMERYKAŃSKIE PANCAKES (<=KLIKNIJ LINK)
- WIŚNIE LUB CZEREŚNIE
 - STARTA CZEKOLADA BIAŁA LUB MLECZNA
 - CYNAMON "PRYMAT"
 
KREM JOGURTOWY:
- 500 ML JOGURTU NATURALNEGO
 - OKOŁO 80 - 100 GRAM CUKRU TRZCINOWEGO
 - 1 ŁYŻKA STARTEJ SKÓRKI CYTRYNY
 - 15 - 20 GRAM ŻELATYNY
 
MUS:
- ŚWIEŻE LUB MROŻONE WIŚNIE
 - 1/2 SZKLANKI CUKRU PUDRU
 - 1/2 ŁYŻECZKI CHILLI "PRYMAT"
 - LODY WIŚNIOWE LUB ŚMIETANKOWE
 - GĘSTY SOK WIŚNIOWY
 
WYKONANIE:
- SMAŻYMY NALEŚNIKI I ODKŁADAMY DO OSTUDZENIA.
 
- PRZYGOTOWUJEMY KREM: ŻELATYNĘ WSYPUJEMY DO MISKI I DODAJEMY KILKA ŁYŻEK GORĄCEJ WODY I CAŁKOWICIE JĄ W NIEJ ROZPUSZCZAMY. MIESZAMY I STOPNIOWO DODAJEMY JOGURT. NASTĘPNIE DODAJEMY SKÓRKĘ Z CYTRYNY I CUKIER TRZCINOWY - DOKŁADNIE MIESZAJĄC ( GDYBY BYŁY GRUDKI TO KŁADZIEMY MISKĘ NA GARNKU Z GOTUJĄCĄ SIĘ WODĄ I MIESZAMY AŻ SIĘ ŻELATYNA ROZPUŚCI ). ODKŁADAMY NA BOK I GDY ZACZNIE TĘŻEĆ TO WKŁADAMY DO LODÓWKI DO CAŁKOWITEGO STĘŻENIA.
 
- MUS: WSYPUJEMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI DO BLENDERA I MIKSUJEMY.
 
- NA GOTOWE NALEŚNIKI UKŁADAMY KREM I PRZYKRYWAMY DRUGIM NALEŚNIKIEM - I WEDLE UZNANIA NAKŁADAMY WIŚNIE I POSYPUJEMY CZEKOLADĄ I CYNAMONEM.
 - POLEWAMY MUSEM
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz