CIASTO NA 4 PORCJE
- 200 ML MLEKA
 - 1 JAJKO
 - SZKLANKA MĄKI
 - 3 ŁYŻKI CUKRU
 - 2 ŁYŻKI WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
 - OLEJ ROŚLINNY (DO SMAŻENIA)
 
NADZIENIE (MUS):
- 2 TABLICZKI BIAŁEJ CZEKOLADY
 - 150 ML ŚMIETANY 30%
 - 1,5 ŁYŻKI ŻELATYNY
 
SOS:
- 2 POMARAŃCZE
 - 2 ŁYŻKI MASŁA
 - 200 ML SOKU POMARAŃCZOWEGO
 
WYKONANIE:
- DO MISKI WSYP WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA CIASTO NALEŚNIKOWE I WYMIESZAJ, AŻ BĘDZIE MIAŁO GĘSTĄ (GŁADKĄ) KONSYSTENCJĘ.
 - SMAŻ NA PATELNI POSMAROWANĄ OLEJEM NA ZŁOTY KOLOR Z OBU STRON.
 
- W RONDELKU PODGRZEJ ŚMIETANĘ I ROZPUŚĆ W NIEJ CZEKOLADĘ. DODAJ ROZPUSZCZONĄ W WODZIE (1/3 SZKLANKI) ŻELATYNĘ I WYMIESZAJ. OSTUDŹ I NAŁÓŻ NA NALEŚNIKI.
 - ZŁÓŻ NALEŚNIKI W KWADRATY.
 - OBIERZ POMARAŃCZE, WYTNIJ CZĄSTKI BEZ SKÓREK.
 - NA PATELNI ROZPUŚĆ ŁYŻKĘ CUKRU NA KARMEL.
 - DO ROZPUSZCZONEGO KARMELU DODAJ POMARAŃCZE. WLEJ SOK POMARAŃCZOWY I GOTUJ, AŻ SOS ZGĘSTNIEJE.
 - DODAJ MASŁO.
 - W SOSIE PODGRZEJ NALEŚNIKI. PRZEŁÓŻ JE NA TALERZ I POLEJ SOSEM I UDEKORUJ POMARAŃCZAMI.
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz