- 1 i 1/2 SZKLANKI MĄKI
- SZKLANKA MLEKA
- 2 JAJKA
- SZCZYPTA SODY
- SZCZYPTA SOLI
- OLEJ RZEPAKOWY DO SMAŻENIA
MUS z DYNI:
- 300 GRAM DYNI
- GAŁĄZKI ŚWIEŻEGO TYMIANKU
- SÓL MORSKA
DODATKI:
- ŚWIEŻA PIETRUSZKA
- PIEPRZ
- CHILLI
WYKONANIE:
- SKŁADNIKI NA CIASTO MIESZAMY NA GŁADKĄ MASĘ I ODSTAWIAMY NA CZAS PRZYGOTOWANIA MUSU Z DYNI.
- MUS - DYNIĘ OBIERAMY I USUWAMY PESTKI. DYNIĘ POSYPUJEMY SOLĄ I RAZEM Z TYMIANKIEM ZAWIJAMY CAŁOŚĆ W FOLIE ALUMINIOWĄ. WKŁADAMY DO PIEKARNIKA ROZGRZANEGO DO 180 STOPNI NA OKOŁO 30 - 40 MINUT.
- PO UPIECZENIU DYNIĘ KROIMY NA KAWAŁECZKI I MIKSUJEMY BLENDEREM NA GŁADKO.
- ZACZYNAMY SMAŻYĆ MAŁE NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI Z NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ OLEJU. SMAŻYMY OCZYWIŚCIE Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR.
- PODAJEMY Z NASZYM MUSEM POSYPUJEMY PIETRUSZKĄ, PIEPRZEM I CHILLI.
mus dyniowy- ubóstwiam! :)
OdpowiedzUsuń