- 250 - 350 ML MLEKA KOKOSOWEGO ( LUB ŚMIETANKI KOKOSOWEJ )
- 2 ŁYŻECZKI CUKRU PUDRU
- 80 GR MIĄŻSZU KOKOSOWEGO
- 2 ŁYŻKI BRĄZOWEGO CUKRU
- 100 GR MĄKI RYŻOWEJ
- 1 JAJKO
- SZCZYPTA SOLI
- 1 DUŻY ANANAS
- PAPAJA (MOŻE BYĆ Z PUSZKI)
- WIÓRKI KOKOSOWE I MIGDAŁY
- CYNAMON
WYKONANIE:
- MLEKO KOKOSOWE LUB ŚMIETANKĘ UTRZEĆ MIKSEREM Z CUKREM PUDREM.
- ROZŁUPAĆ KOKOSA ( WODĘ ZOSTAWIĆ ). Z MIĄŻSZU ODKROIĆ CIEMNĄ SKÓRKĘ I ROZDROBNIĆ NP. W MŁYNKU DO KAWY NA GŁADKĄ MASĘ.
- ODMIERZYĆ 80 GR I WYMIESZAĆ Z BRĄZOWYM CUKREM, MĄKĄ RYŻOWA NASTĘPNIE DODAĆ JAJKO, WODĘ KOKOSOWĄ I SÓL - ZMIKSOWAĆ, ABY UZYSKAĆ MASĘ KONSYSTENCJI CIASTA NALEŚNIKOWEGO.
- OBRAĆ ANANASA, POKROIĆ NA KAWAŁKI.
- NALEŚNIKI SMAŻYĆ Z OBU STRON.
- NAŁÓŻ NA NALEŚNIKI ANANASA, PAPAJĘ I DODAJ UBITA ŚMIETANĘ KOKOSOWĄ.
- POSYP WIÓRKAMI KOKOSOWYMI, CYNAMONEM I MIGDAŁAMI
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz