- 150 GRAM MĄKI
- 200 ML MLEKA
- 2 JAJKA
- 2 ŁYŻKI ROZTOPIONEGO MASŁA
- OLEJ DO SMAŻENIA
DODATKI:
- 2 TOREBKI PĘCZAKU
- 1 LITR BULIONU DROBIOWEGO
- PĘCZEK MŁODYCH CEBULEK
- 4 - 6 RZODKIEWEK
- SÓL I PIEPRZ
- NA SAMYM POCZĄTKU ZAGOTOWUJEMY BULION I WRZUCAMY DO NIEGO TOREBKI Z PĘCZAKIEM. GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU PRZEZ OKOŁO 15 MINUT. NA PARZE Z GOTUJĄCEGO SIĘ PĘCZAKU USTAWIAMY CEDZAK Z MŁODĄ CEBULKĄ ( trzymamy, aż zmięknie myślę, że 10 minut wystarczy ).
- W CZASIE GDY PĘCZAK SIĘ GOTUJE PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NALEŚNIKOWE I NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI SMAŻYMY NALEŚNIKI NA ZŁOTY KOLOR Z OBU STRON.
- PO UGOTOWANIU PĘCZKU ODCEDZAMY GO, CEBULKĘ KROIMY ( ale nie całą, zostawcie coś do dekoracji ) I MIESZAMY WSZYSTKO RAZEM DOPRAWIAJĄC SOLĄ I PIEPRZEM.
- UKŁADAMY NA NALEŚNIKU I ZWIJAMY W RULON. PODAJEMY Z RZODKIEWKĄ I SPARZONA MŁODĄ CEBULKĄ.
- MOŻECIE POLAĆ TROSZKĘ OLIWĄ dla wzbogacenia smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz