Warsztaty trwały 4 godziny i przez ten czas razem z przemiłymi uczestnikami przygotowywaliśmy czekoladowe przysmaki ( lizaki, praliny, Brownie i własne tabliczki czekolady ), a do tego wszystkiego Piotr opowiadał o technice pracowania z czekoladą, która na pewno nam/mi się przyda w przyszłości :)
Bardzo Dziękuję za tak słodką Nagrodę i Pozdrawiam !!!
Dzięki Piotr !!!
Co to za ,,potrawa" na zdjęciu 16? Mus czekoladowy w formach do tarteletek?
OdpowiedzUsuńBROWNIE CZEKOLADOWE :)
OdpowiedzUsuńDziękuje za odpowiedź. Czy mógłbyś dodać przepis na to Brownie?
OdpowiedzUsuń300g masła 120g cukru 225g rozpuszczonej czekolady 10 jajek 120g cukier do ubicia z jakami 150g mąki 240g orzechów
OdpowiedzUsuńŁączymy masło z cukrem i czekoladą, Jaka ubijamy na puszysta masę z cukrem i łączymy delikatnie z czekoladą. Całość mieszamy z przesiana mąką. dodajemy orzechy. Pieczemy 12minut w temp. 180stopni. Przepis wg Piotra Chylareckiego.