CIASTO NALEŚNIKOWE WEDŁUG PRZEPISU
NA NALEŚNIKI TRADYCYJNE (<= KLIKNIJ W LINK)
4 PORCJE
NADZIENIE:
- ŻURAWINA MARKI "SANTE"
- 4 ŁYŻKI MIODU
- SOK Z 1/2 CYTRYNY
- SER CAMEMBERT
- 1 JAJKO
- OLEJ ROŚLINNY DO SMAŻENIA
WYKONANIE:
- USMAŻ NALEŚNIKI I ODŁÓŻ NA BOK.
- NA ROZGRZANA PATELNIĘ WLEJ MIÓD I POCZEKAJ AŻ SIĘ PODGRZEJE (DO MOMENTU GDY POJAWIĄ SIĘ BĄBELKI) WSYP ŻURAWINĘ, WLEJ SOK Z CYTRYNY, WYMIESZAJ I PRZEŁÓŻ NA PAPIER DO PIECZENIA - ZOSTAW DO OSTUDZENIA.
- WEŹ NALEŚNIKI I DODAJ SER CAMEMBERT ( MOŻESZ DODAĆ ŻURAWINĘ - NIE TĄ Z MIODEM ! ).
- ZŁÓŻ W KWADRATY LUB TRÓJKĄTY.
- W ROZMĄCONYM JAJKU OBTOCZ NALEŚNIKI I PODSMAŻ NA ROZGRZANEJ PATELNI Z OLEJEM ROŚLINNYM ( OKOŁO 6-8 ŁYŻEK ).
- NA KONIEC POSYP ŻURAWINĄ Z MIODEM.
- IDEALNY NALEŚNIK NA PRZEKĄSKĘ.
Boskie połączenie *_* Żurawina i camembert, to uwielbiam. Świetny pomysł, aby zamknąć je w naleśniku ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń