CIASTO NA OKOŁO 6 SZTUK
- 1 SZKLANKA NAPOJU RYŻOWEGO "ALPRO"
- 1 JAJKO
- SZKLANKA MĄKI
- SZCZYPTA SOLI
NADZIENIE;
- 2 -3 TOREBKI RYŻU
- 1 PAPRYCZKA CHILLI
- 4 ZĄBKI CZOSNKU
- 1/2 CZERWONEJ PAPRYKI
- LIŚCIE BAZYLI
- LIŚCIE MIĘTY
- 1 CYTRYNA
- PĘCZEK PIETRUSZKI
- 2 JAJKA
- 1 -2 ŁYŻKI OLIWY
WYKONANIE:
- SKŁADNIKI NA CIASTO MIESZAMY NA GŁADKĄ MASĘ I SMAŻYMY NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI I ODSTAWIAMY DO OSTUDZENIA.
- GOTUJEMY RYŻ ( WEDŁUG INSTRUKCJI NA OPAKOWANIU ).
- KROIMY PAPRYKĘ, CHILLI I LIŚCIE MIĘTY ORAZ BAZYLI.
- WLEWAMY OLIWĘ NA PATELNIĘ I WYCISKAMY CZOSNEK. SMAŻYMY OKOŁO 1 MINUTY DODAJEMY PAPRYKĘ, CHILLI I ZIOŁA ( ALE NIE WSZYSTKIE ) - PO NASTĘPNEJ MINUCIE WRZUCAMY UGOTOWANY I ODCEDZONY RYŻ NA TĄ SAMĄ PATELNIĘ I NADAL PODGRZEWAĆ PRZEZ OKOŁO 1 - 2 MINUTY.
- NASTĘPNIE DODAJEMY 2 ROZTRZEPANE JAJKA I MIESZAMY AŻ SIĘ JAJKA ZETNĄ.
- WYCISKAMY SOK Z CYTRYNY.
- NAKŁADAMY PO RÓWNO NA NALEŚNIKI ZWIJAMY W RULON I POSYPUJEMY RESZTĄ ZIÓŁ.
- A DO PICIA NAPÓJ RYŻOWY "ALPRO".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz