CIASTO NA OKOŁO 10 SZTUK
- 2 JAJKA
- 2 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ
- SZKLANKA MLEKA
- 1 ŁYŻKA BRĄZOWEGO CUKRU
- 20 GRAM ( ROZTOPIONEGO MASŁA )
NADZIENIE:
- RABARBAR OKOŁO 500 GRAM
- 2 DUŻE JABŁKA
- 1/2 SZKLANKI CUKRU
- 1/2 SZKLANKI SOKU POMARAŃCZOWEGO
WYKONANIE:
- CIASTO NA NALEŚNIKI: WYMIESZAĆ WSZYSTKO NA GŁADKĄ MASĘ. SMAŻYĆ NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI I ODŁOŻYĆ NA BOK DO OSTUDZENIA.
- RABARBAR UMYĆ I POKROIĆ NA KAWAŁECZKI ( BEZ TWARDYCH KOŃCÓWEK ).
- JABŁKA OBRAĆ I POKROIĆ W PLASTERKI.
- DO GŁĘBOKIEJ PATELNI WRZUCIĆ RABARBAR, JABŁKA, CUKIER I ZALAĆ SOKIEM POMARAŃCZOWYM. DOPROWADZIĆ DO WRZENIA I GOTOWAĆ AŻ RABARBAR BĘDZIE MIĘKKI, A CAŁOŚĆ ZGĘSTNIEJE.
- GOTOWYM RABARBAREM Z JABŁKAMI SMAROWAĆ NALEŚNIKI, ZWINĄĆ I POSYPAĆ CUKREM PUDREM.
pyszności :) u mnie z musem rabarbarowym były :)
OdpowiedzUsuń