- 1 1/2 SZKLANKA MĄKI
- 1 SZKLANKA MLEKA
- 1/2 SZKLANKI WODY MINERALNEJ GAZOWANEJ
- 1 JAJKO
- 2 ŁYŻKI STARTEJ SKORKI Z CYTRYNY
- 1 GAŁĄZKA ROZMARYNU ( SAME LISTKI )
- SZCZYPTA SOLI
- 1 ŁYŻKA SODY OCZYSZCZONEJ
- OLIWA DO SMAŻENIA
PASTA Z ŁOSOSIA:
- ŁOSOŚ WĘDZONY ( ILOŚĆ ZALEŻY OD WASZYCH UPODOBAŃ, ZOSTAWCIE TROSZKĘ DO GRILLOWANIA W DALSZEJ CZĘŚCI PRZEPISU - PODZIELCIE PÓŁ NA PÓŁ )
- 250 ML ŚMIETANY 18%
- 3 ŁYŻKI SOKU Z CYTRYNY
- KILKA LISTKÓW ROZMARYNU
- 1 ŁYŻECZKA PIEPRZY
- SZCZYPTA SOLI
- KILKA LISTKÓW MIĘTY
DODATKI:
- ŁOSOŚ WĘDZONY ( JAK WYŻEJ )
- ŚWIEŻA MIĘTA DO DEKORACJI
- TRÓJKĄCIKI OBRANEJ CYTRYNY
- STARTA SKÓRKA Z CYTRYNY
- ROZDROBNIONY ROZMARYN
WYKONANIE:
- PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NALEŚNIKOWE PRZY POMOCY ROBOTA KUCHENNEGO ELECTROLUX EKM4000 - ROZMARYN, A DOKŁADNIEJ SAME LISTKI SIEKAMY NA DROBNO I Z RESZTA SKŁADNIKÓW NA CIASTO DOKŁADNIE MIESZAMY NA GŁADKĄ MASĘ I ODSTAWIAMY DO LODÓWKI NA OKOŁO 15 - 20 MINUT.
- ŁOSOSIA DZIELIMY PÓŁ NA PÓŁ I JEDNĄ CZĘŚĆ GRILLUJEMY NA PATELNI LUB NA GRILLU ELEKTRYCZNYM ( DOPRAWIONEGO PIEPRZEM I SOLĄ ). DRUGĄ CZĘŚĆ ŁOSOSIA BLENDUJEMY PRZY POMOCY BLENDERA ESTM6400 Z RESZTĄ SKŁADNIKÓW NA PASTĘ.
- ZACZYNAMY SMAŻYĆ MAŁE NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI Z NIEWIELKA ILOŚCIĄ OLIWY.
- GOTOWE NALEŚNIKI PRZEKŁADAMY PASTĄ Z ŁOSOSIA I DEKORUJEMY GRILLOWANYM ŁOSOSIEM, MIĘTĄ, CYTRYNĄ I ROZMARYNEM.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz