CIASTO NA OKOŁO 6 - 8 SZTUK
- 1 SZKLANKA MĄKI
- 2 JAJKA
- SZKLANKA MLEKA
- 2 ŁYŻKI CUKRU TRZCINOWEGO
- 2 ŁYŻKI ROZTOPIONEGO MASŁA
NADZIENIE:
- 1 TOREBKA BUDYNIU WANILIOWEGO
- 1 ŁYŻKA CUKRU TRZCINOWEGO
- 2 BANANY
- ANANAS
- MUSLI TRADYCYJNE "SANTE"
WYKONANIE:
- NALEŚNIKI: WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZMIKSOWAĆ I ODSTAWIĆ NA 20 MINUT. PRZED SMAŻENIE JESZCZE RAZ ZMIKSOWAĆ.
- SMAŻYĆ NA ROZGRZANEJ PATELNI BEZ TŁUSZCZU I ODSTAWIĆ NA BOK DO OSTUDZENIA.
- NADZIENIE: BANANY POKROIĆ W PLASTERKI, ROZŁOŻYĆ NA FORMIE DO PIECZENIA POSYPAĆ CUKREM TRZCINOWYM I WSADZIĆ DO PIEKARNIKA NA OKOŁO 10 MINUT ( TEMPERATURA PIECA OKOŁO 200'C ).
- ANANASA POKROIĆ W PLASTERKI - MOŻE BYĆ ANANAS Z PUSZKI
- W MIĘDZYCZASIE PRZYGOTOWAĆ BUDYŃ - JAK NA OPAKOWANIU.
- NA OSTUDZONE NALEŚNIKI SYPIEMY PO 2 ŁYŻKI MUSLI, KŁADZIEMY ANANASA I POLEWAMY BUDYNIEM, A NA BUDYŃ KŁADZIEMY UPIECZONE BANANY I SKŁADAMY NALEŚNIKI NA PÓŁ.
- POSYPUJEMY MUSLI.
Cudowne... Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńmmm naleśniki przepysznie nadziane *-*
OdpowiedzUsuńNaleśniki bogato nadziane:D
OdpowiedzUsuń