CIASTO NA OKOŁO 6 SZTUK
- 1 JAJKO
- 200 ML MLEKA KOKOSOWEGO
- 200 GRAM MĄKI
- SZCZYPTA SOLI
- 1 ŁYŻECZKA CUKRU
- 1/2 SZKLANKI ZMIELONYCH MUSLI "SANTE"
NADZIENIE:
- 2 BIAŁKA JAJEK
- 1/2 SZKLANKI WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
- SZCZYPTA SOLI
- 1/2 SZKLANKI CUKRU
WYKONANIE:
- SKŁADNIKI NA CIASTO MIKSUJEMY ZE SOBĄ NA GŁADKĄ MASĘ I SMAŻYMY NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI - ODKŁADAMY NA BOK.
- JABŁKA KROIMY W PASECZKI, KOKOSA UCIERAMY NA WIÓRKI.
- PRZYGOTOWUJEMY PIANKĘ KOKOSOWĄ - BIAŁKA ZE SZCZYPTĄ SOLI UCIERAMY I DODAJEMY POWOLI CUKIER I WIÓRKI KOKOSOWE. UCIERAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ.
- NA NALEŚNIKI UKŁADAMY JABŁKA POSYPUJEMY KOKOSEM - NAKŁADAMY PIANKĘ KOKOSOWĄ, DODAJEMY JEDNĄ ŁYŻKĘ MUSLI I ZWIJAMY W STOŻEK.
- WKŁADAMY DO PIEKARNIKA ROZGRZANEGO DO 180 - 200' STOPNI NA 5 - 8 MINUT AŻ PIANKA SIĘ ZETNIE.
- MUS: JABŁKO, BANAN I CYNAMON MIKSUJEMY W BLENDERZE I POLEWAMY PO NALEŚNIKACH.
Wow, to dopiero pomysł! Bardzo mi się podoba, i nawet mam to musli! Muszę kiedyś zrobić takie naleśniki :)
OdpowiedzUsuńmniam z pianką kokosową -ekstra !!
OdpowiedzUsuńnaleśnikowe szaleństwo ;) uwielbiam !!