CIASTO Z PRZEPISU NA AMERYKAŃSKIE
PANCAKES (<= KLIKNIJ LINK)
- JAGODY GOJI "SANTE"
- KILKA ŁYŻEK MIODU
NADZIENIE:
- 3 CYTRYNY
- 150 GRAM CUKRU PUDRU
- ŁYŻKA CUKRU WANILIOWEGO
- 1 ŁYŻKA MASŁA
- 2 JAJKA
- 3 ŁYŻKI ŻELATYNY
WYKONANIE:
- SMAŻYMY NALEŚNIKI I ODKŁADAMY DO OSTUDZENIA.
- PRZYGOTOWUJEMY NADZIENIE: ŻÓŁTKA UCIERAMY Z CUKREM PUDREM I CUKREM WANILIOWYM AŻ UZYSKAMY JEDNOLITĄ MASĘ.
- DODAJEMY STARTĄ SKÓRKĘ Z 1 CYTRYNY I SOK Z 2 POZOSTAŁYCH CYTRYN. MIESZAMY, A NASTĘPNIE GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU PRZEZ 5 MINUT.
- ŻELATYNĘ ROZPUSZCZAMY W GORĄCEJ WODZIE I DODAJEMY DO MASY. DOKŁADNIE MIESZAMY.
- DODAJEMY MASŁO.
- BIAŁKA UBIJAMY ZE SZCZYPTA SOLI NA SZTYWNĄ PIANĘ I DODAJEMY DO MASY.
- WKŁADAMY DO LODÓWKI NA OKOŁO GODZINĘ.
- NAKŁADAMY MASĘ NA NALEŚNIKI I POSYPUJEMY JAGODAMI GOJI I POLEWAMY MIODEM.
- MOŻEMY POSYPAĆ STARTĄ SKÓRKĄ Z CYTRYNY
mmm pancakes pysznie podane ;)
OdpowiedzUsuń