CIASTO NA OKOŁO 10 PORCJI ( DLA 4 OSÓB )
- 3 ŁYŻKI WODY
- SZKLANKA MĄKI
- 3 SZKLANKI CUKRU
- 3 JAJKA
- 2 ŁYŻECZKI SODY OCZYSZCZONEJ
- OLEJ DO SMAŻENIA
NADZIENIE:
- ŁYŻKA SOLI
- 1 PUSZKA CZERWONEJ FASOLI
- 2 SZKLANKI CUKRU
DODATKI:
- STARTA SKÓRKA Z CYTRYNY
- LISTKI ŚWIEŻEJ MIĘTY
- KILKA SZTUK FASOLI DO OZDOBY
WYKONANIE:
- DO SZKLANKI WLEWAMY WODĘ I ROZPUSZCZAMY SODĘ.
- DO PRZYRZĄDZENIA CIASTA UŻYWAMY ROBOTA KUCHENNEGO EKM4000 I W DUŻEJ MISCE DOŁĄCZONEJ DO ZESTAWY WSYPUJEMY CUKIER, WBIJAMY JAJKA I DODAJEMY WODĘ Z SODĄ. WSZYSTKO DOKŁADNIE MIESZAMY PRZEZ OKOŁO 5 MINUT.
- PRZYGOTOWUJEMY TERAZ FARSZ Z FASOLI. DO GARNCZKA WLEWAMY OKOŁO JEDNEGO LITRA WODY I WSYPUJEMY PUSZKĘ FASOLI. DOPROWADZAMY DO WRZENIA I GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU PRZEZ OKOŁO 25 MINUT.
- NASTĘPNIE ODLEWAMY WODĘ I DODAJEMY ŁYŻKĘ SOLI I 2 SZKLANKI CUKRU.
- MIESZAĆ DO MOMENTU ODPAROWANIA RESZTY WODY.
- CAŁOŚĆ BLENDUJEMY NA "PAPKĘ" PRZY POMOCY BLENDERA ESTM6400.
- ZACZYNAMY SMAŻYĆ NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI.
- WYLEWAMY JEDNĄ ŁYŻKĘ CIASTA I SMAŻYMY Z OBU STRON NA MAŁYM OGNIU Z ZŁOTY KOLOR.
- PO USMAŻENIU NALEŚNIKÓW NAKŁADAMY FARSZ NA NALEŚNIKA I PRZYKRYWAMY DRUGIM.
- DEKORUJEMY MIĘTĄ I STARTĄ SKÓRKĄ Z CYTRYNY.
Zapraszam do wzięciu udziału w konkursie Desery Świata http://poznajsmakiswiata.blogspot.com/2014/01/konkurs-desery-swiata.html
OdpowiedzUsuń