CIASTO NA NALEŚNIKI TRADYCYJNE (<=KLIKNIJ LINK)
- 200 GRAM PIECZAREK
- 2 ŁYŻKI MASŁA
- 2 STARTE MARCHEWKI
- OCET BALSAMICZNY
- PĘCZEK KOPRU
KREM Z SOCZEWICY:
- 2 ŁYŻKI MASŁA
- 100 GRAM SOCZEWICY CZERWONEJ "SANTE"
- 100 GRAM SOCZEWICY ZIELONEJ "SANTE"
- 1 -2 POKROJONE MARCHEWKI
- ŁYŻECZKA SOLI
- PIEPRZ
- ŁYŻECZKA IMBIRU
- 1/2 CEBULI
- 2 ŁYŻKI OLIWY
- 250 ML BULIONU WARZYWNEGO
WYKONANIE:
- NAJPIERW PRZYGOTOWUJEMY KREM: W WOKU ROZGRZAĆ OLIWĘ I DODAĆ CEBULĘ - ZESZKLIĆ.
- DODAJEMY MASŁO I IMBIR. NASTĘPNIE DODAĆ SOCZEWICĘ I MARCHEWKĘ - DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM - SMAŻYĆ PRZEZ OKOŁO 3 MINUTY.
- WLAĆ BULION I DOPROWADZIĆ DO WRZENIA. PRZYKRYĆ I GOTOWAĆ PRZEZ OKOŁO 15 - 20 MINUT AŻ SOCZEWICA I MARCHEWKA ZMIĘKNIE.
- WSZYSTKO ZMIKSOWAĆ NA GŁADKI MUS.
- NA ROZGRZANEJ PATELNI SMAŻYMY POKROJONE PIECZARKI NA 2 ŁYŻKACH MASŁA AŻ ZMIĘKNĄ I NABIORĄ KOLORU.
- NASTĘPNIE NA OSOBNEJ MAŁEJ PATELNI SMAŻYMY GRUBE NALEŚNIKI DODAJĄC PO WYLANIU CIASTA NA PATELNIĘ PO KILKA PIECZAREK.
- NA USMAŻONE NALEŚNIKI NAKŁADAMY 1 -2 ŁYŻKI KREMU Z SOCZEWICY I POSYPUJEMY STARTĄ MARCHEWKĄ I KOPREM.
- SKRAPIAMY OCTEM BALSAMICZNYM.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz