CIASTO NA OKOŁO 6 SZTUK
- 1 SZKLANKA OTRĘBÓW "SANTE"
- 2 JAJKA
- 1/2 SZKLANKI MLEKA
- SZCZYPTA SOLI
- STARTA GORZKA CZEKOLADA ( DO POSYPANIA NA KONIEC )
NADZIENIE:
- 2 -3 OBRANE BRZOSKWINIE LUB BRZOSKWINIE Z PUSZKI
- SOK Z 1/2 CYTRYNY
- CUKIER WANILIOWY
MUS:
- 2 OBRANE BRZOSKWINIE LUB Z PUSZKI
- 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
- 1 ŁYŻECZKA IMBIRU
WYKONANIE:
- NALEŚNIKI: MIELIMY OTRĘBY I MIESZAMY Z JAJKAMI I SOLĄ. NASTĘPNIE CAŁY CZAS MIESZAJĄC DODAJEMY MLEKO AŻ MASA BĘDZIE PÓŁPŁYNNA I SMAŻYMY NA PATELNI TEFLONOWEJ BEZ TŁUSZCZU Z OBU STRON.
- BRZOSKWINIE KROIMY W PLASTERKI UKŁADAMY NA BLASZCE WYŁOŻONA PAPIEREM DO PIECZENIA, SKRAPIAMY SOKIEM Z CYTRYNY I POSYPUJEMY CUKREM WANILIOWYM.
- WKŁADAMY DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA ( OKOŁO 180' STOPNI ) NA 3 - 4 MINUTY ( RAZ OBRACAJĄC ).
- MUS: WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIKSUJEMY BLENDEREM.
- UKŁADAMY PO KILKA PLASTERKÓW BRZOSKWINI NA NALEŚNIKACH I SKŁADAMY W TRÓJKĄTY. POLEWAMY MUSEM. MOŻEMY POSYPAĆ STARTĄ GORZKĄ CZEKOLADĄ.
Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńOoo, i ja bym zjadła! Tak zdrowo, lekko i smacznie! Bardzo :) Podziel się, mhh? :)
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie:)a jakie pyszne!:)
OdpowiedzUsuńprzepyszny zdrowy śniadaniowy omlecik ;)
OdpowiedzUsuńPrzepis zapisany i koniecznie muszę spróbować :-) Bo naleśniki uwielbiam!
OdpowiedzUsuń