niedziela, 7 kwietnia 2013

OTRĘBOWE NALEŚNIKI Z BRZOSKWINIĄ

SKŁADNIKI:
CIASTO NA OKOŁO 6 SZTUK
  • 1 SZKLANKA OTRĘBÓW "SANTE"
  • 2 JAJKA
  • 1/2 SZKLANKI MLEKA
  • SZCZYPTA SOLI
  • STARTA GORZKA CZEKOLADA ( DO POSYPANIA NA KONIEC )

NADZIENIE:
  • 2 -3 OBRANE BRZOSKWINIE LUB BRZOSKWINIE Z PUSZKI
  • SOK Z 1/2 CYTRYNY
  • CUKIER WANILIOWY 
MUS:
  • 2 OBRANE BRZOSKWINIE LUB Z PUSZKI
  • 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
  • 1 ŁYŻECZKA IMBIRU

WYKONANIE:
  • NALEŚNIKI: MIELIMY OTRĘBY I MIESZAMY Z JAJKAMI I SOLĄ. NASTĘPNIE CAŁY CZAS MIESZAJĄC DODAJEMY MLEKO AŻ MASA BĘDZIE PÓŁPŁYNNA I SMAŻYMY NA PATELNI TEFLONOWEJ BEZ TŁUSZCZU Z OBU STRON.
  • BRZOSKWINIE KROIMY W PLASTERKI UKŁADAMY NA BLASZCE WYŁOŻONA PAPIEREM DO PIECZENIA, SKRAPIAMY SOKIEM Z CYTRYNY I POSYPUJEMY CUKREM WANILIOWYM.
  • WKŁADAMY DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA ( OKOŁO 180' STOPNI ) NA 3 - 4 MINUTY ( RAZ OBRACAJĄC ).
  • MUS: WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIKSUJEMY BLENDEREM.
  • UKŁADAMY PO KILKA PLASTERKÓW BRZOSKWINI NA NALEŚNIKACH I SKŁADAMY W TRÓJKĄTY. POLEWAMY MUSEM. MOŻEMY POSYPAĆ STARTĄ GORZKĄ CZEKOLADĄ.






5 komentarzy:

  1. Ooo, i ja bym zjadła! Tak zdrowo, lekko i smacznie! Bardzo :) Podziel się, mhh? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Samo zdrowie:)a jakie pyszne!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. przepyszny zdrowy śniadaniowy omlecik ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepis zapisany i koniecznie muszę spróbować :-) Bo naleśniki uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń