CIASTO NA OKOŁO 10 - 15 SZTUK
- 200 GRAM MĄKI
- 4 JAJKA
- 4 ŁYŻKI CUKRU
- SZKLANKA MLEKA
- SZKLANKA WODY
- 2 ŁYŻKI CUKRU WANILIOWEGO
NADZIENIE:
- NUTELLA
- TRUSKAWKI
- CZEKOLADA GORZKA DO POSYPANIA
WYKONANIE:
- ODDZIELAMY ŻÓŁTKA OD BIAŁEK.
- ŻÓŁTKA UCIERAMY Z CUKREM. BIAŁKA Z DODATKIEM SZCZYPTY SOLI UBIJAMY NA PUSZYSTĄ, SZTYWNĄ PIANĘ.
- MLEKO MIESZAMY Z WODĄ I MĄKĄ I MIKSUJEMY NA GŁADKĄ MASĘ.
- DODAJEMY ŻÓŁTKA DO MASY I MIESZAMY.
- NASTĘPNIE DODAJEMY UBITE BIAŁKA I DELIKATNIE ŁĄCZYMY Z MASĄ.
- SMAŻYMY NA ZŁOTY KOLOR Z OBU STRON.
- SMARUJEMY NUTELLĄ I POSYPUJEMY TRUSKAWKAMI I CZEKOLADĄ.
biszkoptowe, delikatne i pyszne *-*
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie :) Wskazałam Twój blog do Liebster blog awards szczegóły u mnie > http://6smak.blogspot.com/2013/06/liebster-blog.html
OdpowiedzUsuńAle super! :) Widzę, że mam do czynienia z profesjonalistą, a sama dziś szarpnęłam się na zrobienie naleśników :)
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.blogspot.com