CIASTO NA OKOŁO 10 - 12 MISECZEK
- 1 SZKLANKA MLEKA
- 2 ŻÓŁTKA
- 200 GRAM MĄKI
- 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
- 3 - 4 ŁYŻKI KWAŚNEJ ŚMIETANY
- OLEJ DO SMAŻENIA
NADZIENIE:
- 1 SZKLANKA POKROJONEJ CZEKOLADY ( JAKĄ LUBICIE TAKA WEŹCIE )
- ORZECHY WŁOSKIE
- CUKIER PUDER
- DESER CZEKOLADOWY "ALPRO"
- DESER WANILIOWY "ALPRO"
- LISTKI MIĘTY
WYKONANIE:
- MLEKO, ŚMIETANĘ I ŻÓŁTKA WYMIESZAĆ - DODAĆ MĄKĘ, CUKIER PUDER I WYMIESZAĆ TRZEPACZKĄ.
- CIASTO MUSI BYĆ GĘSTE.
- W RONDELKU ROZGRZAĆ OLEJ OKOŁO 2 SZKLANEK.
- WSIĄŚĆ MAŁĄ CHOCHELKĘ I ROZGRZAĆ JĄ W OLEJU - NASTĘPNIE ZANURZYĆ W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM I TAK OBLEPIONA CIASTEM WŁOŻYĆ DO GORĄCEGO OLEJU.
- GDY CIASTO SIĘ USMAŻY WYJĄĆ I ODSĄCZYĆ Z TŁUSZCZU.
- WYSTUDZONE MISECZKI NADZIAĆ DESEREM, ORZECHAMI, POSYPAĆ CZEKOLADĄ I CUKREM PUDREM.
- UDEKOROWAĆ LISTKAMI MIĘTY.
ciekawe, ciekawe!:) pięknie się prezentuję, tylko jeden minus tluściutkie są na pewno :)
OdpowiedzUsuń