- SZKLANKA MĄKI DO NALEŚNIKÓW "LUBELLA"
- 1 SZKLANKA MLEKA
- 2 JAJKA
- SZCZYPTA SODY
- CUKIER PUDER OKOŁO 2 ŁYŻEK
NADZIENIE:
- 4 - 5 DUŻYCH JABŁEK
- CYNAMON
- IMBIR
WYKONANIE:
- PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NALEŚNIKOWE ( DOŚĆ GĘSTE ) - WSYPAĆ WSZYSTKIE SKŁADNIKI I MIKSUJĄC NA GŁADKĄ MASĘ.
- JABŁKA KROIMY W GRUBE PLASTERKI I POSYPUJEMY CYNAMONEM I IMBIREM.
- PLASTERKI JABŁKA ZANURZAMY W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM I SMAŻYMY NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI W GŁĘBOKIM OLEJU ( AŻ SIĘ ZARUMIENIĄ ).
- NALEŚNIKOWE JABŁKA KŁADZIEMY NA TALERZ I POSYPUJEMY CUKREM PUDREM BĄDŹ CYNAMONEM.
- MOŻEMY DODAĆ LODY ŚMIETANKOWE.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz