CIASTO NA OKOŁO 10 SZTUK
- 1 1/2 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ
- 2 ŁYŻECZKI CUKRU
- SZCZYPTA SOLI
- 3 JAJKA
- 3 SZKLANKI MELKA
- 2 ŁYŻECZKI EKSTRAKTU WANILIOWEGO
- SZCZYPTA CYNAMONU, IMBIRU, KARDAMONU I GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ FIRMY "KAMIS"
- OLEJ RZEPAKOWY "RAPSO" DO SMAŻENIA.
WYKONANIE:
- WSYPAĆ SUCHE SKŁADNIKI DO MISKI I WYMIESZAĆ.
- UBIĆ JAJKA, DODAĆ MLEKO I EKSTRAKT WANILIOWY.
- NASTĘPNIE POŁĄCZYĆ SUCHE I MOKRE SKŁADNIKI W JEDNĄ MASĘ BEZ GRUDEK.
- ROZGRZAĆ PATELNIĘ I PRZESMAROWAĆ OLEJEM "RAPSO".
- WYLEWAĆ NIEWIELKĄ ILOŚĆ CIASTA I SMAŻYĆ CIENIUTKIE NALEŚNIKI.
- SMAROWAĆ DŻEMEM I PODAWAĆ Z OWOCAMI.
- PYSZNIE SMAKUJE RÓWNIEŻ Z JABŁKAMI SMAŻONYMI NA MAŚLE.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz