CIASTO NA OKOŁO 10 MAŁYCH NALEŚNIKÓW
- 200 ML MLEKA
- SZKLANKA MĄKI
- SZCZYPTA SOLI
- 2 JAJKA
- SZCZYPTA SODY OCZYSZCZONEJ
- POSIEKANY ŚWIEŻY ROZMARYN ( LISTKI Z DWÓCH GAŁĄZEK )
- ŁYŻKA CHILLI PIEPRZ CAYENNE "KAMIS"
- 1/2 PAPRYCZKI CHILLI POSIEKANEJ NA DROBNO
- 3 ŁYŻKI OLIWY
- POSIEKANA W ZAPAŁKĘ - ŚWIERZA CUKINIA
SOS:
- 2 POMIDORY
- SZCZYPTA SOLI
- LISTKI Z GAŁĄZKI ROZMARYNU
- SZCZYPTA PIEPRZU
- 2 ZĄBKI CZOSNKU
WYKONANIE:
- SKŁADNIKI NA CIASTO DOKŁADNIE MIESZAMY ZE SOBĄ I NA KONIEC DOSYPUJEMY CUKINIĘ I JESZCZE RAZ MIESZAMY ŻEBY WSZYSTKO SIĘ POŁĄCZYŁO W CAŁOŚĆ.
- SOS: WSZYSTKIE SKŁADNIKI WRZUCAMY DO BLENDERA I MIKSUJEMY NA PAPKĘ.
- ROZGRZEWAMY PATELNIĘ I SMAŻYMY NALEŚNIKI NA ZŁOTY KOLOR Z OBU STRON.
- POLEWAMY SOSEM I SMACZNEGO.
- DLA LUBIĄCYCH OSTRE POTRAWY DODATKOWO POSYPAĆ CHILLI PIEPRZ CAYENNE "KAMIS".
- SZYBKO, PROSTO I OSTRO.
Ja bardzo lubię na ostro;)
OdpowiedzUsuńI mam w posiadaniu ten pieprz.
takie naleśniki dla odważnych! :D
OdpowiedzUsuń