W ZALEŻNOŚCI OD PATELNI 1 LUB 2 PIZZE.
- 2 SZKLANKI MĄKI
- 2 JAJKA
- 2 SZKLANKI WODY
- 2 ŁYŻKI OLEJU
- SZCZYPTA CUKRU
- ŁYŻECZKA SOLI
- 1 ŁYŻECZKA SUSZONEJ BAZYLII
DODATKI:
WEDŁUG WASZEGO UZNANIA
- SZYNKA
- SALAMI
- CZARNE OLIWKI
- PODSMAŻONE PIECZARKI
- SER ŻÓŁTY LUB MOZZARELLA
- KETCHUP
- MAJONEZ
- PRZYPRAWA DO PIZZY PO SYCYLIJSKU OD "KAMIS"
WYKONANIE:
- WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA CIASTO ZMIKSOWAĆ NA GŁADKĄ MASĘ I ODSTAWIĆ NA OKOŁO 20 MINUT.
- NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI WYLAĆ CIASTO ( DOŚĆ GRUBE ) I ZARAZ PO WYLANIU UŁOŻYĆ SKŁADNIKI TAK ŻEBY SIĘ LEKKO ZATOPIŁY W CIEŚCIE.
- POSYPAĆ PRZYPRAWĄ OD KAMIS DO PIZZY PO SYCYLIJSKU.
- USMAŻYĆ Z JEDNEJ STRONY, PRZEWRÓCIĆ I KRÓTKO SMAŻYĆ Z DRUGIEJ STRONY.
- ZDJĄĆ Z PATELNI I POSYPAĆ SEREM, POLAĆ KETCHUPEM LUB MAJONEZEM.
- WSZYSTKO ZALEŻY OD WASZYCH SMAKÓW I KONCEPCJI.
Bardzo fajny pomysł, koniecznie muszę taką szybką pizzę zrobić :-)
OdpowiedzUsuń