CIASTO Z PRZEPISU NA
NALEŚNIKI TRADYCYJNE (<=KLIKNIJ LINK)
- NAPÓJ ORYGINALNY OD "ALPRO" ZAMIAST MLEKA !
- DODATKOWO DO CIASTA DOSYPAĆ 1 ŁYŻKĘ PROSZKU DO PIECZENIA.
- UŻYWAMY MĄKI LUBELLA DO NALEŚNIKÓW
NADZIENIE:
- SZKLANKA JARZĘBINY
UMYTEJ I OSUSZONEJ - NAJLEPIEJ ZEBRANEJ Z DALA OD ULICY W PRZECIWNYM WYPADKU PORZĄDNIE JĄ UMYJCIE !!!
JARZĘBINA POWINNA BYĆ ZMROŻONA NAJLEPIEJ PRZEZ CAŁĄ NOC, ALE MOŻECIE WŁOŻYĆ JĄ DO ZAMRAŻARKI NA OKOŁO GODZINKĘ LUB DWIE :)
- 1 - 2 JABŁKA
- 1 ŁYŻECZKA CHILLI PIEPRZ CAYENNE "KAMIS"
- 1 ŁYŻECZKA IMBIRU "KAMIS"
- 1 ZĄBEK CZOSNKU
- 2 ŁYŻKI CUKRU
- 1/3 SZKLANKI WODY
- GRZYBY LEŚNE ( W ZALEŻNOŚCI OD ILOŚCI NALEŚNIKÓW ) - UMYTE I OSUSZONE
- 2 ŁYŻKI MASŁA
WYKONANIE:
- NA JEDNEJ PATELNI SMAŻYMY NALEŚNIKI ( MAŁE OKOŁO 8 - 10 CM ) I ODKŁADAMY NA BOK, A NA DRUGIEJ PATELNI RÓWNOCZEŚNIE SMAŻYMY NA MAŚLE GRZYBKI PRZEZ 5 MINUT I ZOSTAWIAMY NA PATELNI.
- DO RONDELKA WRZUCAMY JARZĘBINĘ, 1 ZĄBEK CZOSNKU, 2 ŁYŻKI CUKRU I ZALEWAMY WODĄ. JAK ZACZNIE WRZEĆ WRZUCAMY OBRANE I POKROJONE W PASECZKI JABŁKA I WSYPUJEMY CHILLI ORAZ IMBIR FIRMY "KAMIS"- GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU AŻ WSZYSTKO ZMIĘKNIE.
- ROBIMY WARSTWOWEGO NALEŚNIKA Z GRZYBAMI I POLEWAMY SOSEM Z JARZĘBINY.
cudownie się prezentują!
OdpowiedzUsuń