- SZKLANKA MĄKI
- 1/2 SZKLANKI MLEKA
- 2 JAJKA
- SZCZYPTA SOLI
- SZCZYPTA SODY OCZYSZCZONEJ
- OLEJ RZEPAKOWY DO SMAŻENIA
DODATKI:
- ŁYŻKA MASŁA
- PIECZARKI
- CEBULA
- LASKA KIEŁBASY
- MUSZTARDA Z SUSZONYMI POMIDORAMI "TOWARY NIEZWYKŁE"
- SZCZYPIOREK
WYKONANIE:
- SKŁADNIKI NA CIASTO MIKSUJEMY NA GŁADKĄ MASĘ I NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI SMAŻYMY ŚREDNIEJ WIELKOŚCI NALEŚNIKI Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR.
- W TYM SAMYM CZASIE NA DRUGIEJ PATELNI PODSMAŻAMY NA MAŚLE POKROJONA W KOSTKĘ KIEŁBASĘ, POKROJONE W PLASTERKI PIECZARKI ORAZ CEBULĘ ( dowolnie posiekaną ) - PRZEZ OKOŁO 2 - 3 MINUTY.
- WYKŁADAMY NA TALERZ NALEŚNIKI DODAJEMY PODSMAŻONE DODATKI I POSYPUJEMY ŚWIEŻYM POSIEKANYM SZCZYPIORKIEM.
- PODAJEMY Z MUSZTARDĄ OD "TOWARY NIEZWYKŁE".
Wygląda obłędnie, a ta musztarda to chyba jakiś super wymysł.
OdpowiedzUsuń