czwartek, 8 sierpnia 2013

NALEŚNIKI Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ

SKŁADNIKI:
CIASTO NA NALEŚNIKI MAROKAŃSKIE
OKOŁO 6 - 8 SZTUK (<- KLIKNIJ LINK)

NADZIENIE:
  • 3 ŁYŻKI MUSZTARDY
  • 1 ŁYŻKA PIEPRZU
  • 4 ŁYŻKI OLIWY
  • 1/2 SZKLANKI ŚWIEŻEJ MIĘTY
  • 1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY
  • SER FETA LUB MOZZARELLA 
  • POMIDOR
  • 1 - 2 PAPRYCZKA CHILLI

WYKONANIE:
  • SKŁADNIKI NA CIASTO PRZYRZĄDZAMY WEDŁUG PRZEPISU -> LINK TUTAJ.
  • CUKINIE POKROIĆ W PLASTRY GRUBOŚCI OKOŁO 1 CM I NATRZEĆ CZOSNKIEM, SOLĄ I PIEPRZEM - POLAĆ 1 ŁYŻKĄ OLIWY I SOLIDNIE DOPRAWIĆ PRZYPRAWĄ GRILLOWĄ KAMIS - ODSTAWIĆ.
  • DO MISKI DAJEMY MUSZTARDĘ - MIESZAMY JA Z PIEPRZEM, OLIWĄ I SOKIEM Z CYTRYNY - MIESZAMY.
  • ZACZYNAMY SMAŻYĆ NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI, A NA DRUGIEJ PATELNI ( GRILLOWEJ ) SMAŻYMY CUKINIE Z OBU STRON OKOŁO 3 - 5 MINUT ( Z KAŻDEJ STRONY NA MAŁYM OGNIU ).
  • NA NALEŚNIKACH UKŁADAMY CUKINIE I RESZTĘ SKŁADNIKÓW - WEDŁUG WŁASNEJ INWENCJI TWÓRCZEJ ;) 
  • DEKORUJEMY MIĘTĄ I BAZYLIĄ.







1 komentarz:

  1. Z cukinią jeszcze nie próbowałam, z wytrawnych raczej wybieram szpinak, ale chyba czas to zmienić :>

    OdpowiedzUsuń