NADZIENIE:
- 1 CUKINIA
- 2 ZĄBKI CZOSNKU
- SZCZYPTA SOLI I PIEPRZU
- PRZYPRAWA GRILL KLASYCZNY KAMIS
- 3 ŁYŻKI MUSZTARDY
- 1 ŁYŻKA PIEPRZU
- 4 ŁYŻKI OLIWY
- 1/2 SZKLANKI ŚWIEŻEJ MIĘTY
- 1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY
- SER FETA LUB MOZZARELLA
- POMIDOR
- 1 - 2 PAPRYCZKA CHILLI
WYKONANIE:
- SKŁADNIKI NA CIASTO PRZYRZĄDZAMY WEDŁUG PRZEPISU -> LINK TUTAJ.
- CUKINIE POKROIĆ W PLASTRY GRUBOŚCI OKOŁO 1 CM I NATRZEĆ CZOSNKIEM, SOLĄ I PIEPRZEM - POLAĆ 1 ŁYŻKĄ OLIWY I SOLIDNIE DOPRAWIĆ PRZYPRAWĄ GRILLOWĄ KAMIS - ODSTAWIĆ.
- DO MISKI DAJEMY MUSZTARDĘ - MIESZAMY JA Z PIEPRZEM, OLIWĄ I SOKIEM Z CYTRYNY - MIESZAMY.
- ZACZYNAMY SMAŻYĆ NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI, A NA DRUGIEJ PATELNI ( GRILLOWEJ ) SMAŻYMY CUKINIE Z OBU STRON OKOŁO 3 - 5 MINUT ( Z KAŻDEJ STRONY NA MAŁYM OGNIU ).
- NA NALEŚNIKACH UKŁADAMY CUKINIE I RESZTĘ SKŁADNIKÓW - WEDŁUG WŁASNEJ INWENCJI TWÓRCZEJ ;)
- DEKORUJEMY MIĘTĄ I BAZYLIĄ.
Z cukinią jeszcze nie próbowałam, z wytrawnych raczej wybieram szpinak, ale chyba czas to zmienić :>
OdpowiedzUsuń