CIASTO Z PRZEPISU NA
AMERYKAŃSKIE PANCAKES (<=KLIKNIJ LINK)
- WIŚNIE LUB CZEREŚNIE
- STARTA CZEKOLADA BIAŁA LUB MLECZNA
- CYNAMON "PRYMAT"
KREM JOGURTOWY:
- 500 ML JOGURTU NATURALNEGO
- OKOŁO 80 - 100 GRAM CUKRU TRZCINOWEGO
- 1 ŁYŻKA STARTEJ SKÓRKI CYTRYNY
- 15 - 20 GRAM ŻELATYNY
MUS:
- ŚWIEŻE LUB MROŻONE WIŚNIE
- 1/2 SZKLANKI CUKRU PUDRU
- 1/2 ŁYŻECZKI CHILLI "PRYMAT"
- LODY WIŚNIOWE LUB ŚMIETANKOWE
- GĘSTY SOK WIŚNIOWY
WYKONANIE:
- SMAŻYMY NALEŚNIKI I ODKŁADAMY DO OSTUDZENIA.
- PRZYGOTOWUJEMY KREM: ŻELATYNĘ WSYPUJEMY DO MISKI I DODAJEMY KILKA ŁYŻEK GORĄCEJ WODY I CAŁKOWICIE JĄ W NIEJ ROZPUSZCZAMY. MIESZAMY I STOPNIOWO DODAJEMY JOGURT. NASTĘPNIE DODAJEMY SKÓRKĘ Z CYTRYNY I CUKIER TRZCINOWY - DOKŁADNIE MIESZAJĄC ( GDYBY BYŁY GRUDKI TO KŁADZIEMY MISKĘ NA GARNKU Z GOTUJĄCĄ SIĘ WODĄ I MIESZAMY AŻ SIĘ ŻELATYNA ROZPUŚCI ). ODKŁADAMY NA BOK I GDY ZACZNIE TĘŻEĆ TO WKŁADAMY DO LODÓWKI DO CAŁKOWITEGO STĘŻENIA.
- MUS: WSYPUJEMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI DO BLENDERA I MIKSUJEMY.
- NA GOTOWE NALEŚNIKI UKŁADAMY KREM I PRZYKRYWAMY DRUGIM NALEŚNIKIEM - I WEDLE UZNANIA NAKŁADAMY WIŚNIE I POSYPUJEMY CZEKOLADĄ I CYNAMONEM.
- POLEWAMY MUSEM
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz