CIASTO Z PRZEPISU NA
NALEŚNIKI DROŻDŻOWE (<=KLIKNIJ LINK)
- 1/2 TABLICZKI CZEKOLADY
- MASŁO ORZECHOWE "SANTE" LUB NUTELLA
- LUKROWE CUKIERKI DO DEKORACJI
POLEWA:
- 150 GRAM CUKRU PUDRU
- 2 - 3 ŁYŻKI SOKU Z CYTRYNY
- 1 - 2 ŁYŻKI GORĄCEJ WODY
WYKONANIE:
- SMAŻYMY NALEŚNIKI I ODKŁADAMY DO OSTUDZENIA.
- PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ. MIESZAMY WSZYSTKIE SKŁADNIK NA JEDNOLITĄ MASĘ.
- ŚCIERAMY CZEKOLADĘ NA DROBNE WIÓRKA
- SMARUJEMY JEDEN Z NALEŚNIKÓW NUTELLĄ LUB MASŁEM ORZECHOWYM I POSYPUJEMY STARTĄ CZEKOLADĄ - NAKRYWAMY DRUGIM NALEŚNIKIEM ( JAK TOSTY )
- SMARUJEMY POLEWĄ I POSYPUJEMY CUKIERKAMI.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz