CIASTO NA NALEŚNIKI TRADYCYJNE (<=KLIKNIJ LINK)
OKOŁO 10 SZTUK
OKOŁO 10 SZTUK
- PACZKA ŚWIEŻEGO SZPINAKU
- 20 PLASTERKÓW SZYNKI NP. KONSERWOWEJ
- 30 DAG SERA ŻÓŁTEGO
- 400 - 500 GRAM PIECZAREK
- SZKLANKA ORZECHÓW WŁOSKICH
- 2 ŁYŻKI MASŁA (DO SMAŻENIA PIECZAREK)
- PIEPRZ
- 1 - 2 POMIDORY
- LIŚCIE BAZYLII (DO DEKORACJI)
WYKONANIE:
- SMAŻYMY NALEŚNIKI I ODKŁADAMY NA BOK.
- MYJEMY I KROIMY PIECZARKI W PLASTERKI.
- NA ROZGRZANEJ PATELNI WRZUCAMY 2 ŁYŻKI MASŁA I POKROJONE PIECZARKI. DOPRAWIAMY PIEPRZEM. DUSIMY POD PRZYKRYWKĄ OKOŁO 7 - 8 MINUT I ODKŁADAMY DO OSTUDZENIA.
- NA NALEŚNIKI KŁADZIEMY PO 2 PLASTERKI SZYNKI, DUSZONE PIECZARKI I GARŚĆ SZPINAKU I PO 2 PLASTERKI POMIDORA - ZWIJAMY W RULON. UKŁADAMY W NACZYNIU ŻAROODPORNYM.
- ŚCIERAMY SER I SIEKAMY ORZECHY.
- ROZGRZEWAMY PIEKARNIK DO OKOLO 200 STOPNI.
- UŁOŻONE NALEŚNIKI W NACZYNIU ŻAROODPORNYM POSYPUJEMY STARTYM SEREM I ORZECHAMI.
- WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NA OKOŁO 10 MINUT (AŻ SER SIĘ DOBRZE ROZTOPI).
- UKŁADAMY NA TALERZU I DEKORUJEMY BAZYLIĄ.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz