CIASTO JAK NA NALEŚNIKI TRADYCYJNE (<= KLIKNIJ LINK)
- 3 ŁYŻKI MASŁA
- 1 ŁYŻKA OLEJU ROŚLINNEGO
- 200 GRAM PORÓW POKROJONYCH W PLASTERKI
- SÓL I PIEPRZ
- 2 ŁYŻKI POSIEKANEGO SZCZYPIORKU
- 150 GRAM BIAŁEGO WIEJSKIEGO SERA (SEREK KOZI)
- 1-2 ZĄBKI CZOSNKU
- 1 MAŁA ŻÓŁTA PAPRYKA
- 1 CEBULA
WYKONANIE:
- USMAŻYĆ NALEŚNIKI I ODŁOŻYĆ.
- NA PATELNI ROZTOPIĆ MASŁO WRAZ Z OLEJEM ROŚLINNYM, DODAĆ PORY, PAPRYKĘ, CEBULĘ, DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM. PRZYKRYĆ POKRYWKĄ LUB FOLIĄ ALUMINIOWĄ I DUSIĆ OKOŁO 10 MINUT, AŻ ZMIĘKNĄ (NIE DOPUŚCIĆ DO PRZYPALENIA), DODAĆ SZCZYPIOREK I PRZECIŚNIĘTY CZOSNEK, WSZYSTKO WYMIESZAĆ.
- PORY, A NASTĘPNIE SER WIEJSKI ROZŁOŻYĆ PO RÓWNO NA NALEŚNIKI I ZŁOŻYĆ W TRÓJKĄTY.
- PODGRZAĆ CAŁOŚĆ NA PATELNI (NA MAŁYM OGNIU) I PODAWAĆ OD RAZU.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz